Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Je kunt nu iemand nomineren voor de Heimans en Thijsse Prijs 2023

  •  
24-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
447 keer bekeken
  •  
bloemenberm

© will

Je hebt nu de kans om iemand of een organisatie die zich inzet voor de natuur in Nederland te nomineren voor de Heimans en Thijsse Prijs 2023! Sinds 1955 wordt deze prijs uitgereikt om personen, groepen of organisaties te eren die een bijdrage leveren aan de samenleving in de geest van Eli Heimans en Jac. P. Thijsse. Zij verrichten rond het begin van de 20e eeuw unieke activiteiten op het gebied van natuurbeleving en natuurbescherming in ons land, waaronder het oprichten van Natuurmonumenten en het behoud van het Naardermeer. 

Nomineren kan tot 30 april

Op de website van de Heimans en Thijsse Stichting kun je iemand nomineren voor deze prijs. Voor nominaties, beoordeling en toekenning geldt het Reglement Heimans en Thijsse Prijs. Nomineren kan tot uiterlijk 30 april. 

Ton Lenders, Martin Melchers en Johan Vollenbroek

In 2021 wonnen Ton Lenders, Martin Melchers en Johan Vollenbroek de Heimans en Thijsse Prijs, omdat zij drie belangrijke aspecten van het Nederlandse natuur- en milieubeschermingswerk representeren. In 2019 werd de prijs uitgereikt aan Sonne Copijn voor haar werk ter bescherming van bijen. Sinds 1955 is de prijs al 30 keer uitgereikt aan 59 personen en organisaties. Zie het overzicht met alle winnaars

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.