Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Italiaanse dierenarts brengt piepjonge aapjes naar Nederland

  •    •  
09-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
AAP_04.jpg

© AAP

Een Italiaanse dierenarts heeft in het afgelopen weekeinde met zijn camper vier piepjonge aapjes naar Nederland gebracht. De pasgeboren dieren waren in beslag genomen bij een controle aan de grens van Italië met Slovenië en hadden specialistische zorg nodig die de Stichting AAP in Almere kon leveren. Eén aapje is onderweg overleden aan longproblemen. De andere drie dieren zitten nu in quarantaine bij het opvangcentrum in Almere, aldus een woordvoerder van AAP.

Pas twee weken oud

De Italiaanse verkeerspolitie nam de drie witoorpenseelaapjes en een witgezichtoeistiti in beslag. Het jongste dier bleek pas twee weken oud te zijn. De dierenarts, verbonden aan de Italiaanse Universiteit van Udine, stelde vast dat de beestjes alleen met speciale medische zorg konden overleven. Met hulp van het instituut voor herstel van wilde dieren in zijn land maakte hij zijn camper gereed voor de reis naar Almere. De twee jongste dieren lagen in een couveuse. Voor de andere twee apen was een babyverblijf ingericht.

Adoptieouders

De drie aapjes in Almere worden behandeld aan longproblemen. Hun toestand is stabiel maar zorgelijk, aldus AAP. De stichting is op zoek naar soortgenoten die als adoptieouders kunnen fungeren. Veel dierentuinen in Nederland hebben wel penseelaapjes en oeistiti's. Er is in Italië een onderzoek ingesteld naar de handelaren in de kleine aapjes.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.