Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Inspectie: ontwijkgedrag rondom regels hergebruik van wegwerpplastic

  •  
24-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
plastic wegwerp

© Pixabay

Een groot deel van de bedrijven in Nederland ontwijkt regels voor het hergebruik van plastic drank- en voedselverpakkingen, meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dinsdag. "Als dit ontwijkgedrag aanhoudt, vermindert de hoeveelheid plastic zwerfafval niet. Wat bedrijven doen is niet illegaal, maar wel ongewenst", aldus de inspectiedienst.

Volgens de ILT past het gedrag van de bedrijven niet in "het doel van de wet om de hoeveelheid plastic in het milieu terug te dringen" en zegt de dienst niet te kunnen optreden tegen "ontwijkgedrag".

De bedrijven blijven op zoek naar uitzonderingen in de wet, zoals in sommige gevallen het gebruik van zacht plastic in plaats van hard plastic. Of van drankkartons waarop geen statiegeld zit. De bevindingen van de ILT zijn opgesomd in een rapport, dat dinsdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Bron: ANP

Meer over:

plastic
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.