Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Importeur Volkswagen wijzigt advertentiebeleid

  •  
13-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_108590.jpg
Milieudefensie en Pon's Automobielhandel, importeur van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda in Nederland, zijn afgelopen woensdagmiddag overeen gekomen dat in de toekomst advertenties voor auto's van Pon duidelijkheid geven over brandstofverbruik en COv(2)-uitstoot. Milieudefensie dreigde eerder deze week met een rechtzaak als Pon zou weigeren haar advertenties en affiches aan te passen.
Volgens Nederlandse en Europese regels moet informatie over het verbruik en de uitstoot van auto's duidelijk leesbaar en begrijpelijk vermeld worden in advertenties en buitenreclame. Pon erkent dat zij zich in de praktijk niet aan deze regels houden, maar heeft beloofd hun advertentieopdrachten te wijzigen. Meta Meijer, campagneleider Verkeer van Milieudefensie: ''We zijn hoopvol over de nu gemaakte afspraken. Samen met Pon gaan we de nieuwe advertenties bekijken. Als deze voldoen aan de regels, is er uiteraard geen rechtzaak meer nodig.''
Pon is niet de enige autofabrikant die zich niet aan de regels houdt.
Meijer: ''Vrijwel alle advertenties die wij onderzocht hebben, van tientallen verschillende merken, voldeden niet aan de richtlijn. Laat de rest van de industrie een voorbeeld nemen aan Pon. Uiteindelijk moet iedereen zich aan de wet houden.''
Bron: Milieudefensie

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.