Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Illegale sproeiers betrapt in Noord-Brabant

  •    •  
20-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
499 keer bekeken
  •  
sproeien

© Fotograaf: JohndeGrooth

Handhavers van waterschap De Dommel in Noord-Brabant hebben bij een controle twaalf mensen betrapt die overdag grondwater oppompten om te sproeien. Eén geval is nog in onderzoek. De overige elf mensen hielden zich niet aan het zogeheten urenverbod, dat voorschrijft dat er overdag geen grasland besproeid mag worden. Het schap spreekt donderdag van veel overtredingen.

Droogste gebieden van Nederland

Het werkgebied van De Dommel behoort tot de droogste gebieden van Nederland. Er gelden strenge regels voor het gebruik van grond- en oppervlaktewater, aangezien het gebied met veel zandgrond snel erg droog is met een zakkende grondwaterstand. De Dommel is elk jaar een van de eerste waterschappen met extra sproeiverboden, die in de laatste droge jaren ook tot ver in het najaar bleven gelden.

Een maand geleden betrapten de handhavers ook al vijftien mensen die grondwater oppompten zonder vergunning. Toen hielden dertien anderen zich niet aan het urenverbod, onder wie een gemeente die een sportveld beregende. Alle overtreders krijgen een boete. Het schap blijft scherp controleren.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.