Vroege Vogels

Hulporganisatie naar Rhodos gereisd om hongerige dieren te voeren

  •  
10-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
hulp2

Lokale inwoners en organisaties die Animal Heroes voederplaatsen toewijzen op Rhodos.

© Animal Heroes

De schade op het eiland Rhodos is groot na de hevige bosbranden die er hebben gewoed. Grote stukken bos zijn afgebrand. Dieren die de branden hebben overleefd, hebben moeite om voedsel te vinden. Steeds meer herten, ezels en geiten verschijnen in dorpen aan de rand van het afgebrande bos, op zoek naar voedsel dat er niet is. Een team van de Nederlandse dierennoodhulporganisatie Animal Heroes is naar Rhodos vertrokken om samen met dierenartsen, de lokale overheid en betrokken ondernemers om hongerige dieren van voedsel te voorzien.

Dieren uit het dorp houden

Het team van Animal Heroes gaat op twaalf verschillende locaties diep in het bos, water, hooi en speciaal voer brengen. Zij hopen dat de dieren daardoor uit de dorpen wegblijven. Dat is niet alleen belangrijk omdat er veel verkeer is, maar ook omdat bewoners en toeristen de dieren brood en ander voer geven waar sommige dieren ziek van kunnen worden.  

herten

Herten die de bosbrand overleefd hebben.

© Animal Heroes

Oprichter van Animal Heroes Esther Kef zegt: “Om zoveel dieren in een compleet afgebrand bos te zien doet iets met je. Net zoals in Hatay, Oekraïne en tijdens de overstroming in Italië vind ik het bijzonder om te mogen samenwerken met mensen die zich dag en nacht inzetten om dieren te helpen.”

Eerste regenval

De dieren uit het bos moeten worden bijgevoerd tot de eerste regenval. Daarna zal het gras weer gaan groeien en kunnen de geiten, ezels en herten zelf weer eten vinden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.