Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hou de 'Smokestack Six' uit de gevangenis!

  •  
04-02-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_78833.jpg

© Smokestick Six

Op 23 juni 2004 klommen vier vrouwen en twee mannen op de meer dan 200 meter hoge schoorsteen van een kolencentrale in het Zuidwesten van Pennsylvania, waar ze een reusachtig spandoek ontrolden. Met deze vreedzame actie wilden de 'Smokestack Six' aandacht vestigen op het gevaar van kolencentrales en protesteren tegen het energieplan van president Bush. Ze hebben nu jouw hulp nodig. De 'Smokestack Six' ('Schoorsteen Zes') zijn aangeklaagd als gevolg van hun vreedzame protest.
Kolencentrales dragen met hun relatief grote CO2-uitstoot sterk bij aan het versterkte broeikaseffect en gevaarlijke klimaatverandering. Klimaatverandering is een van de grootste milieuproblemen waar de wereld nu voor staat. De zes geweldloze actievoerders zijn aangeklaagd en hangt mogelijk een lange gevangenisstraf boven het hoofd.
Met nog 6 weken te gaan voordat de rechtzaak begint, vragen wij jou je stem te laten horen en de actievoerders te steunen. Het energiebedrijf Allegheny Energy lijkt zich eerder druk te maken om geweldloze actievoerders dan zich in te willen zetten voor een schone energietoekomst. Doe mee aan de Cyberactie en steun de "Smokestack Six"!
(Bron: Greenpeace )
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.