Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hofmakerij van ijsvogels gaat mis | Winnaar Zelf Geschoten

  •  
25-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4317 keer bekeken
  •  

Om het vertrouwen van de vrouw te winnen, biedt de man de vrouw een visje aan. Maar hij komt veel te dichtbij! De vrouw schrikt en de poging tot hofmakerij valt in het water. Het winnende filmpje van deze week is gemaakt door Tim Wijgerde.

Blauwe flits

Je ziet hem vaak eerst als blauwe flits langs het water: de ijsvogel. We krijgen regelmatig filmpjes binnen van deze opvallende verschijning. Enkele daarvan bundelden we in een compilatie. Ook in deze compilatie zijn beelden van Tim Wijgerde te zien! De overige beelden zijn gemaakt door: Gerrit Kosters, Pieter Kole, Corine Damiaans, Martijn Bergsma, Theo Wijnhoven en Hans Viveen.

In duikvlucht

De ijsvogel leeft vooral langs beken en rivieren, waar hij jaagt op visjes en insecten. Met een spectaculaire snoekduik verdwijnt hij in het water en komt een paar tellen later met een visje weer boven. Door de prooi tegen de tak dood te slaan, kan hij hem daarna in één keer opeten.

1bc0d54122b904644dd00d8314d9d702

IJsvogel komt net uit het water nadat hij een prooi gevangen heeft.

© GDriessen

Meer over:

ijsvogel, balts
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.