Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het lied van de spreeuw | Nominatie Jan Wolkers Prijs

  •    •  
16-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1732 keer bekeken
  •  
spreeuwliedfoto

Boek Het lied van de spreeuw

© Octavie Wolters

De spreeuw vliegt over het land en wil zingen over al het moois dat hij ziet. Hij vraagt de vogels die hij kent om raad: wat moet ik in elk geval niet vergeten te vertellen? Het boek " Het lied van de spreeuw" van Octavie Wolters vertelt het verhaal van een spreeuw die diverse vogels langs gaat om hen te vragen hoe mooi de natuur is. Zo vertelt de uil aan de spreeuw dat de nacht allerlei kleuren heeft, niet zwart maar als je goed kijkt allerlei kleuren bij elkaar. 

Het boek 'Lied van de spreeuw' is samen met vier andere boeken genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs. De winnaar zal op 23 oktober bekend worden gemaakt in de uitzending van Vroege Vogels.

spreeuw_22.jpg

© Fotograaf: kanjer

Spreeuwig

Samen met kunstenaar Erika Veld, auteur van 'Spreeuwig", een boek over een spreeuwengroep in Amsterdam, reisde Vroege Vogels af naar het atelier van Octavie Wolters. Want het boek dat zij maakte is met name een kunstboek, met linosneden. " Heel mooi hoe je dat grafisch hebt gedaan, aldus Erika Veld. " Maar wat mij het meeste ontroerde was de tekst van de pauw aan de spreeuw: "Vergeet niet te zingen over jezelf, alleen jij weet wie je bent". 

IMG_4763.1b78521e

© Octavie Wolters

Octavie

En het was juist deze tekst waar Octavie het langst mee heeft geworsteld: "Voordat ik dit boek schreef zat ik in een depressie. Ik kon alleen maar zwarte tekeningen maken en voelde alsof er een mist om mij heen hing. Maar door de vogels te maken voor dit boek ben ik weer kleur gaan zien en al het moois dat er is als je maar kijkt en luistert."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.