Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het Japanse kersenbloesemfeest | Groene heimwee

  •    •  
09-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1755 keer bekeken
  •  
kersenbloesem 1

© Merlijn Schneiders

Hoe sterk is het verlangen naar de natuur in je vaderland? Mis je het gezang van vogels, het ruisen van bijzondere bomen of het geluid van de jungle? Voor de reeks Groene Heimwee gaat Vroege Vogels Radio op pad met mensen wiens wieg niet in Nederland stond.

Japanse kersenbloesem

Mevrouw Endo is net terug uit Japan, waar ze voor het eerst sinds dertig jaar weer het kersenbloesemfeest bijwoonde. Een heel bijzonder feest, met grote groepen mensen die onder de bloeiende bomen zitten, sake drinken en een wens mogen doen. Het feest heet Hanami Matsuri in het Japans. 

Amstelveen

In oktober 2000 schonk The Japan Women's Club in Amstelveen 400 kersenbloesembomen aan de bevolking van Nederland, ter gelegenheid van de 400 jarige betrekkingen tussen Japan en Nederland. De bomen zijn geplant in het Amsterdamse Bos te Amstelveen. Ook hier is elk jaar een kersenbloesemfeest. Voor mevrouw Endo een belangrijke dag, want als voorzitter van de Japanese Women Club vervult zij een belangrijke rol tijdens de ceremonie waar ook de ambassadeur van Japan aanwezig is.

kersenbloesem 2

Kersenbloesem

© Dontworry via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Uguisu

Ook al staan er vele kersenbloesembomen om haar heen, toch mist mevrouw Endo de klanken van de lente, de klanken van de uguisu, de Japanse struikzanger. een zangvogeltje met een grijsbruin verenkleed. Kenmerkend is zijn dofbruine kruin.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.