Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Herinneringen aan het natuurgeluid van Indonesië | Groene Heimwee

  •  
29-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
937 keer bekeken
  •  
mevr westbroek

© Merlijn Schneiders

Op haar bureau staan 2 stoffen reptielen. Het is een herinnering aan Indonesië. Een heuse tokeh, een soort gekko.  Mevrouw Westbroek groeide op in Indonesië, en kwam op haar negentiende naar Nederland toe.

Als ze haar ogen dicht doet hoort ze ze weer de geluiden van haar geboorteland: de beo, die iedereen napraatte, dus moest je erg op je woorden letten. En het geluid van krekels, de jangkrik! Luister naar haar verhaal:

En natuurlijk mist ze de de bomen en de bloemen.  De kersenboom met kleinere kersjes, oranje. En de kembang sepatu een chinese roos . Thuis hadden ze er een hele heg van.  Ook de melati mist ze! Die ruikt heel heel heel lekker. Het is een jasmijn soort, maar in Nederland is die er niet. Bij een bruiloft draag je hem. Zo trouwde haar zoon in Indonesie. Aan de muur hangt een  foto van de bruiloft en de bruid draagt de bloem. 

En ook de nangka bomen mist ze (jackfruit) want die die hebben zo’n prachtige felgroene kleur! Vroege Vogels ging langs bij mevrouw Westbroek. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.