Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Haas photobombt velduilen | Winnaar Zelf Geschoten

  •  
06-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
396 keer bekeken
  •  

Van alle Nederlandse uilen zie je de velduil het minst vaak. Om er vier bij elkaar te zien, mét een haas die langskomt, is dus wel heel bijzonder. Het winnende filmpje van deze week is gemaakt door Youri Jongkoen in het Eemland. Het filmen van velduilen stond al een tijd op het lijstje van Youri Jongkoen, maar dat was helaas nog nooit gelukt. "Tot ik laatst eindelijk een keer de kans kreeg om een velduil te filmen. En dan niet eentje, maar direct vier in een shot! Als er dan ook nog even een slootjespringende haas een photobomb doet, dan mag je helemaal in je handjes knijpen." 

velduil

velduil

© horneman69

Bijzondere soort

Van alle Nederlandse uilen is de velduil een van de meest bijzondere. Het ene jaar zie je ze bijna nergens, en een volgend jaar, wanneer er toevallig veel muizen zijn, duiken de velduilen ineens met tientallen tegelijk op.

Youri Jongkoen in de radio-uitzending

In de tweede uitzending van Vroege Vogels TV staan natuurfilmers in de schijnwerpers. Normaal staan zij achter de camera, maar nu vertellen zij hoe ze het perfecte plaatje weten te schieten. In de Zelf Geschoten rubriek krijgen we ook dagelijks prachtige beelden binnen van natuurliefhebbers. Éen van die bevlogen filmers is Youri Jongkoen. Hij schuift aan in de radio-uitzending om te vertellen over zijn passie.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.