Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grote bosbrand in Duitsland leidt tot evacuaties

  •  
27-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
760 keer bekeken
  •  
bosbrand_vuur_pixabay

© Pixabay

Steeds meer mensen moeten evacueren vanwege de bosbranden in het noordoosten van Duitsland, waar honderden hectare natuur verloren zijn gegaan. 

Duitsland en ook Tsjechië hebben nu net als onder meer Frankrijk, Spanje en Portugal te maken met droogte, waardoor branden zich makkelijk kunnen verspreiden.

In het zuiden van Brandenburg proberen meer dan 150 brandweerlieden een brand onder controle te krijgen die een gebied van zo'n 800 hectare heeft getroffen. Een harde wind bemoeilijkt de bestrijding, vooral bij het dorp Rehfeld. Maandag raakten zeven brandweerlieden gewond. Zo'n zeshonderd mensen zijn in veiligheid gebracht.

De brand in een nationaal park in Saksen, bij de grens met Tsjechië, brak uit aan de andere kant van de landsgrens, vermoedelijk door een onvoorzichtige kampeerder. In Tsjechië zijn meerdere huizen verwoest en tientallen mensen, onder wie toeristen, geëvacueerd. Ook in dit gebied vormt de wind een probleem voor de brandbestrijding, waar hulpdiensten massaal voor zijn uitgerukt.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.