Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groeiende vliegenzwammen | Winnaar Zelf Geschoten

  •  
05-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1557 keer bekeken
  •  

Tim Wijgerde filmde een timelapse van een groepje groeiende vliegenzwammen in het Horsterwold in Flevoland. Dat leverde prachtige beelden op! "Ik heb twee Nikon camera's gebruikt en dezelfde paddenstoelen vanuit twee standpunten gefotografeerd", schrijft Tim.

Mystieke vliegenzwam

Rood met witte stippen; de vliegenzwam is waarschijnlijk de meest bekende en tot de verbeelding sprekende paddenstoel. Terwijl we in Nederland over het algemeen een angst hebben voor paddenstoelen, worden vliegenzwammen in India gezien als goden en gebruikten Siberische sjamanen ze om in hogere sferen te komen. Paddenstoelendeskundigen hebben 2022 tot het jaar van de vliegenzwam uitgeroepen. Herman Sieben van de Nederlandse Mycologische Vereniging legt de mystiek van de paddenstoel uit in Vroege Vogels.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.