Vroege Vogels

Groeiende vliegenzwammen | Winnaar Zelf Geschoten

  •  
05-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1468 keer bekeken
  •  

Tim Wijgerde filmde een timelapse van een groepje groeiende vliegenzwammen in het Horsterwold in Flevoland. Dat leverde prachtige beelden op! "Ik heb twee Nikon camera's gebruikt en dezelfde paddenstoelen vanuit twee standpunten gefotografeerd", schrijft Tim.

Mystieke vliegenzwam

Rood met witte stippen; de vliegenzwam is waarschijnlijk de meest bekende en tot de verbeelding sprekende paddenstoel. Terwijl we in Nederland over het algemeen een angst hebben voor paddenstoelen, worden vliegenzwammen in India gezien als goden en gebruikten Siberische sjamanen ze om in hogere sferen te komen. Paddenstoelendeskundigen hebben 2022 tot het jaar van de vliegenzwam uitgeroepen. Herman Sieben van de Nederlandse Mycologische Vereniging legt de mystiek van de paddenstoel uit in Vroege Vogels.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

ohagenaar
ohagenaar7 nov. 2022 - 18:33

Prachtig filmpje. De enige keer dat ik in mijn leven vliegenzwammen heb gezien was vanuit de metro. Ze stonden in een kring op de dijk, onbereikbaar voor mensenvoeten. Het zei me wel meteen dat we heel zuinig moeten zijn op onze natuur en het goed is dat de vliegenzwam een beschermde soort is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.