Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace protesteert op transportschip met boorplatform Shell

  •  
31-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
487 keer bekeken
  •  
greenpeace-g8f8a1cc94_1920

Greenpeace

© Pixabay

Activisten van Greenpeace hebben volgens de milieuorganisatie uit protest een schip beklommen dat een boorplatform van Shell vervoert. Het transportschip White Marlin is van de Nederlandse maritiem dienstverlener Boskalis. Volgens Greenpeace is het vier activisten gelukt om er op de Atlantische Oceaan, in de buurt van de Canarische Eilanden, met touwen op te klimmen.

Olie- en gaswinning

De activisten komen uit Argentinië, Turkije, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Twee anderen slaagden er niet in om aan boord te komen van de White Marlin. Het schip vervoert een groot platform dat voor olie- en gaswinning kan worden gebruikt, het 34.000 ton zware Shell Penguins FPSO. Een FPSO is een drijvend productieplatform. Boskalis meldde begin december dat het schip met het platform erop was vertrokken vanuit het Chinese Qingdao. Het is op weg naar Noorse wateren.

Boodschap Greenpeace

De boodschap van Greenpeace bij het protest op zee luidt: "Stop met boren. Begin met betalen." De organisatie vindt dat Shell moet stoppen met de winning van fossiele brandstoffen, omdat die bijdraagt aan de opwarming van de aarde, en moet betalen voor de gevolgen van die opwarming.
De actie komt twee dagen voor de presentatie van de jaarcijfers over 2022 van Shell.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.