Vroege Vogels

Gino Mäder, wielrenner met groen hart en alle overige onderwerpen

theme-icon
Natuur
  •    •  
23-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
287 keer bekeken
  •  
Justdiggit

© Justdiggit

Hier volgt een overzicht van de overige reportages en interviews uit de uitzending van 23 juli 2023. Luister de onderwerpen terug op de volgende startpunten:
46:50 - Hoe maak je afvalwater schoon?
1:43:40 - Wielrenner met een groen hart en Justdiggit

Gino Mäder, een wielrenner met een groen hart

Zondag 23 juli is de laatste dag van de Tour de France. Een tour die ook in het teken stond van de onlangs gestorven Gino Mäder. Mäder was een renner die bekend stond om zijn grote hart voor de natuur en zijn maatschappelijke betrokkenheid. Hij overleed in juni aan de gevolgen van een vreselijke valpartij. In 2021 zamelde hij tijdens de ronde van Spanje nog geld in voor de Nederlandse natuurorganisatie Justdiggit.  Maar nu tijdens de Tour de France leeft zijn missie nog voort en zamelen ook andere wielrenners geld in voor Justdiggit. Zoals  het Nederlandse team Tour de Tietema. Hier zie je hoe zij ruim 8000 euro inzamelden. Nadia de Waal van natuurorganisatie Justdiggit legt uit  hoe ze de donatie van de overleden wielrenner gaan inzetten voor een groener Afrika.

Hoe maak je afvalwater schoon?  

Een middel om vervuild industrieel afvalwater zo te reinigen dat het schoon geloosd of hergebruikt kan worden. Het lukte het watertechnologie bedrijf Ferr Tech om zo’n middel te ontwikkelen. Het afgelopen jaar wonnen ze er ze diverse innovatieprijzen mee. Verslaggever Merlijn Schneiders gaat langs bij het bedrijf in Meppel. 

Thema's:

theme-icon
Natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Meanderaar
Meanderaar24 jul. 2023 - 12:47

Eh…nu lijkt het of team Tietema de Tour de France reed dit jaar maar dat klopt niet. Misschien wat meer verduidelijken?