Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gifstofproblematiek bij zangvogels

  •  
23-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tapuit1.jpg
Bij tapuiten en graspiepers komen embryonale afwijkingen voor. Bovendien komt tot dertig procent van de eieren niet uit. Zeer hoge dioxineconcentraties in de eieren lijken hier verantwoordelijk voor te zijn, zo blijkt uit eerder onderzoek van Stichting Bargerveen. Maar is de vervuiling beperkt tot de twee onderzoeksgebieden of vormen dioxines ook een potentieel probleem voor zangvogels in natuurgebieden op nationale schaal? Om hier achter te komen worden rozekeverlarven gebruikt. Stap 2 van het dioxineonderzoek.
In mei dit jaar maakte Stichting Bargerveen bekend dat eieren van tapuiten en graspiepers in het Noord-Hollands Duinreservaat en het Aekingerzand veel dioxines bevatten. Nu is het de vraag of deze vervuiling beperkt is tot genoemde twee natuurgebieden of dat natuurgebieden op landelijke schaal blootstaan aan dioxines. Met deze vraag is Stichting Bargerveen de afgelopen tijd druk bezig geweest.
Lees meer op natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor