Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gewei van het ree | Zelf Geschoten

  •  
02-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
991 keer bekeken
  •  

Het gewei van de reebok heeft zweet- en talgklieren die een geur afscheiden. Hiermee bakent hij zijn territorium af in de paartijd. Bij het vrouwtje, de reegeit, ontbreekt dit gewei. Deze twee reeën zijn gefilmd door Jan Auke Wolters en in de video zie je het verschil tussen de man en de vrouw goed. 

20210830_ZG_ree

Blaffende ree komt op filmer af

Een opmerkelijke ontmoeting: tijdens een wandeling komt Gerwin Kets een groepje reeën tegen. “Plotseling maakt één van de reeën zich los van de groep en komt al blaffend naar mij en mijn honden toe rennen. Niet een klein stukje, maar all the way!” schrijft Kets. “Ik was vooral bang dat mijn honden erop af zouden proberen te gaan. Gelukkig waren die minstens zo verbouwereerd als ik.”

Maar waarom doet het ree dit? Deskundige Herzo van der Wal van Stichting Kenniscentrum Reeën denkt dat de jonge reebok komt kijken of dit een verloren gewaande soortgenoot is.

Meer over:

ree
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.