Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gedeeltelijke zonsverduistering | Zelf Geschoten

  •  
25-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  

Vandaag schoof rond het middaguur de maan tussen zon en aarde, waardoor de zon gedeeltelijk verduisterd werd. Zo'n 22 procent van de zon werd bedekt door de maan, waardoor het leek alsof er een hap uit de zon was genomen. Het lukte Chant2 om ondanks de wolken de zonsverduistering goed vast te leggen!

De gedeeltelijke verduistering duurde van 11.08 tot 13.03 uur.

Zeldzaam verschijnsel 

Een gedeeltelijke zonsverduistering is niet zo spectaculair als een totale zonsverduistering, vindt wetenschapsjournalist Govert Schilling: "want dan wordt het echt donker en reageert de natuur. Maar het is wel een zeldzaam verschijnsel. Het mooie ervan vind ik dat je op zo’n moment de hemellichamen ziet draaien en bewegen."

Verslaggever Henny Radstaak stelde al zijn vragen over een eerdere zonsverduistering, op 10 juni 2021, aan Govert Schilling. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.