Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

ForFarmers maakt plannen voor duurzamer voer

  •  
17-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
201 keer bekeken
  •  
pexels-olga-lioncat-7245229

© Foto door Olga Lioncat via Pexels

Veevoerbedrijf ForFarmers gaat nadrukkelijker inzetten op duurzame oplossingen om onder andere de stikstofuitstoot terug te dringen. De onderneming, die eerder dit jaar nog een grote manifestatie van actievoerende boeren steunde, richt hiervoor een nieuwe organisatie in.

Nieuwe ideeën

In deze nieuwe organisatie zal worden gewerkt aan het ontwikkelen en vermarkten van ideeën die bijdragen aan klimaat, dierenwelzijn en tegen voedselverspilling. ForFarmers begint hiermee in Nederland.
Als voorbeeld noemt de onderneming het gebruik van alternatieve grondstoffen of restproducten uit de voedingsindustrie voor het maken van veevoer. ForFarmers wil ook meer samenwerking zoeken met andere partijen in de keten, tot de verkoper aan toe.

Cruciaal

Volgens het bedrijf zijn dit soort oplossingen cruciaal voor de agrarische sector om verder te verduurzamen. Daarbij zijn de prijzen van grondstoffen en energie, mede als gevolg van de oorlog in Oekraïne, flink gestegen. Prijsschommelingen zijn voor ForFarmers ook moeilijker door te berekenen aan klanten.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.