Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 8 januari 2023

08-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
733 keer bekeken
  •  
Citroenvlinder_Kars_Veling.jpg

Citroenvlinder

© Kars Veling

Sneeuwklokjes, bloeiende toverhazelaar, een zingende zanglijster, eerste spechtenroffels, bloeiende ereprijs, een citroenvlinder, parende roodborsten, madeliefjes, bloeiende winterakoniet, allemaal meldingen deze week op de Vroege Vogels fenolijn (het nummer is 035-6711338). Speciaal voor de website hebben we een langere versie van de Fenolijn gemaakt:

Sneeuwklokjes

Verschillende luisteraars melden de eerste (bijna) bloeiende sneeuwklokjes. Zoals Yvonne Frank uit Rotterdam: "toen ik zonet de honden uitliet, zag ik een groepje sneeuwklokjes staan. Volgens mij heb ik ze nog nooit zo vroeg in het jaar gezien". Else Bavelaar in Den Haag: "nu de kruitdampen zijn opgetrokken, steken de sneeuwklokjes al wit omhoog".

sneeuwklokjes.jpg

© De eerste sneeuwklokjes laten zich al zien. Fotograaf: creatief

Zingende zanglijster

Sonja Colijn uit Dordrecht heeft al een zingende zanglijster gehoord. "Het is 3 januari en al vanaf drie uur vannacht is de zanglijster al bezig met oefenen te zingen. Die heeft zeker zin in het voorjaar, net als ik!".

ZANGLIJSTER SITE

Wil je zelf een eersteling of laatsteling doorgeven, of een hele bijzondere waarneming spreek dan de Vroege Vogels fenolijn in (het nummer is 035-6711338).

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.