Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 21 augustus 2022

  •  
21-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
884 keer bekeken
  •  
20140920_Egel_FotografieNiel.JPG

Egels mag je vanaf 2024 niet meer als huisdier hebben

© FotografieNiel

Moeder en kind egel, een eenzame gierzwaluw en een treurig merelverhaal. Het komt deze week allemaal voorbij op de Vroege Vogels fenolijn (het nummer is 035-6711338). Verder hoor je een mooi verhaal over een groep boerenzwaluwen die achterna worden gezeten door een familie boomvalken.

Huisjesslak

Lieve Mortelmans uit de Bilt vroeg zich af wie er zo driftig van het kit rond het schuurraam zat te snoepen. Ze dacht eerst aan een vogel maar nee het was een huisjesslak. Waarschijnlijk aangetrokken tot de alcohol in de kit!  

huisjesslak_01.jpg

Koninginnenpage

Ronald Pleij uit Oosterwolde kwam na een flinke verfklus aan in zijn moestuin. Daar zag hij een vlinder die hij nimmer eerder had gezien: een koninginnenpage. "Wat een vreselijk mooi beest".

Wil je zelf een eersteling of laatsteling doorgeven, of een hele bijzondere waarneming, spreek dan de Vroege Vogels fenolijn in (het nummer is 035-6711338).

koninginnepage_elkspel

© Koninginnenpage - fotograaf elkspel123

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.