Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Extreme hitte in Sevilla wordt fataal voor paard

  •  
28-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
656 keer bekeken
  •  
paardenkoets

© pixabay

In de Zuid-Spaanse stad Sevilla, in Andalusië, is een paard bezweken dat een koets met toeristen trok in de extreme hitte die de regio teistert. Omstanders snelden nog toe om het dier water te geven, maar dat was tevergeefs. Het tweede paard van de koets vertoonde eveneens tekenen van uitdroging, maar overleefde wel. Naar de eigenaar loopt een onderzoek om te bepalen of hij schuldig is aan dierenmishandeling.

Aprilfeesten

In Sevilla worden momenteel de Aprilfeesten gehouden, een festival dat elk jaar gedurende een week plaatsvindt in april. Naar schatting trokken de festiviteiten vorig jaar zo’n 500.000 bezoekers.

Hittegolf

Spanje gaat gebukt onder een uitzonderlijke hittegolf voor deze tijd van het jaar. Op sommige plekken was het woensdag 37 graden. De piek van de hittegolf ligt volgens de Spaanse weerdienst op donderdag en vrijdag. Door warme droge lucht vanuit Noord-Afrika ziet het land nu temperaturen, "die normaal alleen in de zomer voorkomen". Door de hoge temperatuur neemt ook het risico op bosbranden toe. Buurland Portugal heeft ook last van de hitte.

Vorig jaar beleefde Spanje ook al het heetste jaar sinds de metingen begonnen. Ook toen waren er veel bosbranden, maar dit jaar zijn het er al meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.