Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Extra bos voor twee Zuid-Hollandse recreatiegebieden

  •    •  
08-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15693 keer bekeken
  •  
bos_pixabay

© Pixabay

De recreatiegebieden Brielse Meer en Bernisse krijgen er op verschillende plekken extra bos bij. Dit najaar begint Staatsbosbeheer met het aanplanten van 34 hectare bos. Dat is vergelijkbaar met de oppervlakte van zo’n 50 voetbalvelden, meldt de provincie Zuid-Holland.

Nog meer bos in de toekomst

Gedeputeerde Berend Potjer (natuur) is blij met de extra hectares en geeft aan dat het hier niet bij blijft. "Samen met het Rijk en andere provincies hebben we afgesproken dat we voor 2030 10 procent meer bos gaan aanleggen. Bos voor waterbuffering, biodiversiteit, het klimaat of gewoon, bos om in te wandelen." Het aanleggen van nieuwe bossen is een van de plannen waarmee de provincie werkt "aan een Zuid-Holland waar we ook in de toekomst goed kunnen leven".

Gevarieerd landschap in recreatiegebieden

Op Voorne-Putten komen binnen deze recreatiegebieden verschillende soorten bomen en planten, aldus de provincie. Die moeten bijvoorbeeld spechten en uilen een beter en groter leefgebied geven. Lage bomen en struiken als de meidoorn zorgen voor geleidelijke overgangen van bos naar grasland.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.