Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Even wachten voor de bever | Zelf Geschoten

  •  
12-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2133 keer bekeken
  •  

Dauphine Noordanus kreeg een bijzondere verrassing tijdens een wandeling langs de uiterwaarden van de IJssel bij Dieren. “Ik stapte op de klaargelegde stoeptegels om zo over het water te komen en hoorde geplons aan de rechterkant,” legt ze uit. “En daar kwam de bever, zo voor mijn voeten langs, zo gaaf!” Dauphine bleef stilstaan zodat de bever kon passeren en filmde de ontmoeting. 

bever_aan_het_ontbijt_60326caf0741c_medium

Bever gefotografeerd in de Biesbosch

© Elshout-Natuurfotografie

Familie bever

Bevers doen het weer goed in Nederland. De bever leeft solitair of in een kleine familie in een territorium en is monogaam. Een familie bestaat over het algemeen uit een paar met jongen van dit jaar en die van de voorgaande twee jaren. Bij 2 of 3 jaar verlaten jonge bevers, net voor de geboorte van een nieuw nest, het ouderlijk territorium en gaan ze op zoek naar een eigen leefgebied.

Meer over:

bever
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.