Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ed Nijpels (VVD) kwartiermaker van klimaattafel Bonaire

  •  
23-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
bonaire.jpg

© pixabay

VVD'er Ed Nijpels gaat namens het kabinet helpen met het opzetten van een klimaattafel op het Nederlandse eiland Bonaire. Het kabinet wil ook het Caribische deel van het koninkrijk vergroenen en weerbaarder maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Het eilandje wordt gezien als het meest kwetsbare deel van Nederland voor extreme weersomstandigheden, die steeds vaker voorkomen door de opwarming van de aarde.

Aan de frontlinie van klimaatverandering

"We mogen niet vergeten dat Caribisch Nederland al aan de frontlinie van klimaatverandering staat", zegt klimaatminister Rob Jetten. "Ik wil er in goede samenwerking met de heer Nijpels en het Bestuurscollege van Bonaire voor zorgen dat we nu echt stappen gaan zetten om de eilanden in het Caribische deel van ons Koninkrijk te verduurzamen en weerbaarder te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering."

Jetten is blij met de aanstelling van oud-minister Nijpels, die de afgelopen jaren het Energieakkoord en het overleg over de voortgang van het klimaatakkoord voorzat. Ook gedeputeerde James Kroon is blij, en onderstreept "de kwetsbaarheid van eilanden als Bonaire en de noodzaak en urgentie om nu maatregelen te nemen".

Kwartiermaker

Na zes maanden moet er een voorstel liggen voor "een organisatieplan en strategische agenda" voor de klimaattafel. Nijpels wordt aangewezen als zogenoemd kwartiermaker en "zal ook de mogelijkheden onderzoeken voor een klimaattafel op Saba en Sint Eustatius".

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.