Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Draag ook geen tweedehands bont!

  •    •  
08-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
517 keer bekeken
  •  
bont bontjas

© Bron Pixabay

In 59 kringloopwinkels van onder meer Rataplan, Reshare Store en Noppes is vanaf dinsdag geen tweedehands bont meer te koop. De winkels steunen hiermee een initiatief van de stichting Bont voor Dieren, meldt de organisatie op de website.

Bont uit de kringloopwinkel

De stichting voert sinds een paar maanden campagne om naast nieuw bont ook tweedehands bont uit het straatbeeld te krijgen. Ook bont dat al een keer gedragen is, gaat gepaard met dierenleed, schrijft de organisatie. "Bontdieren die tientallen jaren geleden zijn gefokt en gedood voor hun vacht hebben ook een 'leven' in kleine kooitjes gekend."

Volgens de kringloopwinkels speelt bij bont ethiek een grote rol. "Verkoop je het, dan straal je uit dat bont een modieus en acceptabel product is. Door het te dragen, kan je een ander inspireren ook (nieuw) bont te kopen." De Branche Kringloopwinkels Nederland (BKN), waar de organisaties zijn aangesloten, ondersteunt de actie en hoop dat meer leden het voorbeeld zullen volgen.

Bontvrij Nederland

"De organisaties hebben veel filialen en dragen met hun nieuwe beleid aanzienlijk bij aan de omslag naar een bontvrij Nederland", zegt Moranni te Winkel, campagneleider bij Bont voor Dieren. "Hun toetreding is ook een duidelijk statement richting kringloopwinkels die bont blijven aanbieden, want daar zijn er helaas nog steeds veel van." In ons land zijn zo'n 1175 kringloopwinkels.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.