Vroege Vogels

Doe mee met de Mollentelling 2023!

  •  
07-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1349 keer bekeken
  •  
Molshopen_EvelinevanderJagt

Molshopen

© Eveline van der Jagt

De mol staat ook wel bekend als infiltrant, maar op 11 en 12 februari staat het zwarte, fluweelzachte zoogdier centraal tijdens de Mollentelling. Wist je dat een mol eigenlijk helemaal niet blind is, maar zijn ogen alleen slecht zijn ontwikkeld? En wist je dat de mol dagelijks best veel eet? Minimaal de helft van zijn lichaamsgewicht! Maar waar leeft de mol eigenlijk? Om daar meer over te weten te komen organiseert de Zoogdiervereniging de jaarlijkse Mollentelling. Tel je ook mee? 

Meedoen

Door de Mollentelling wordt data over de verspreiding van de mol verzameld en komen we te weten waar in Nederland de mol leeft. Hoe meer mensen meedoen aan de telling, hoe beter. De mollen en molshopen kunnen gezocht worden in het weiland, park, bos of in de eigen tuin en doorgegeven worden. Gespotte mollen of molshopen in weilanden, parken en bossen kunnen doorgegeven worden via Telmee.nl of het speciale mollenmeldpunt van Waarneming.nl. Mollen of molshopen in je eigen tuin kunnen worden doorgegeven via Tuintelling.nl. Het belangrijkste is dat je de locatie en de datum van de waarneming doorgeeft. 

Mol_WesleyOverman

© Wesley Overman

Meer informatie

Nieuwsgierig naar resultaten van voorgaande jaren of leuke weetjes over de mol? Kijk dan op de website van de Zoogdiervereniging. Aankomende zondag tellen we mee met de Mollentelling tijdens de radio-uitzending van Vroege Vogels op NPO radio 1 van 07:00-10:00.

Bron: Communicatie Zoogdiervereniging, NDFF, BIJ12

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.