Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dode wolf gevonden op N371 in Drenthe, onderzoek naar doodsoorzaak

  •    •  
16-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
237 keer bekeken
  •  
wolf_OttoJelsma

Wolf

© Otto Jelsma

Bij de provinciale weg N371 in Hoogersmilde in Drenthe is maandag een dode wolf gevonden. Volgens BIJ12, het bureau dat voor de provincies wolvenzaken regelt, is het dier aangereden. Er volgt een onderzoek naar de exacte doodsoorzaak.

De dode wolf is naar een onderzoekslaboratorium van de Universiteit Utrecht gebracht, waar gekeken wordt wat het dier precies fataal is geworden. Bij de Wageningen Universiteit wordt DNA-materiaal van de dode wolf onderzocht. Zo kan vastgesteld worden of de wolf in Nederland was gevestigd, of het dier een welp was van een gevestigd paar of dat het om een zwerfwolf ging op zoek naar een eigen territorium.

Op de grens van Drenthe en Friesland is al geruime tijd een wolvenpaar gevestigd, dat ook welpen heeft gekregen. Er zijn tot nu toe voor zover bekend zes wolven in Nederland doodgereden. Vorige week sneuvelde nog een wolf op de A2 bij Beesd in Gelderland. In Nederland leven op dit moment rond de twintig wolven, aldus BIJ12.

Bron: ANP

Meer over:

drenthe, wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.