Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenorganisaties doen aangifte dierenmishandeling studenten

  •  
15-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
ganzen_vindicat

Ganzen in studentenhuis

© Dierennoodhulp

Comité Dierennoodhulp, Dierenambulance Groningen en Ganzenbescherming Nederland hebben vanmorgen aangifte gedaan van dierenmishandeling van twee ganzen door studenten van een studentenhuis van Vindicat in de binnenstad van Groningen. Op zaterdag 11 maart 2023 zijn door twee ambulance-medewerkers van Dierenambulance Groningen twee ganzen uit een soort van open kledingkast van een studentenhuis in de binnenstad van Groningen gehaald. Het gaat om een huis van studentenvereniging Vindicat.

Barre omstandigheden

Op de regionale website van Groningen zag de dierenambulance zaterdag 11 maart een foto van een gans voor het raam in het studentenhuis. Op de achtergrond was een omgekeerd hakenkruis zichtbaar. De dierenambulance is gelijk naar het bewuste pand gegaan. De ganzen die de dierenambulance daar aantrof waren doodsbang en erg gestrest. Ze verstopten zich in een klein hoekje van de open kledingkast. De staartveren waren kapot. In de studentenkamer waar de ganzen verbleven waren twee studenten ter plaatse die betrokken waren hierbij.  

Grap met eerste jaarstudenten 

De studenten hadden vrijdag de ganzen gekocht bij een boer met als doel om met eerste jaarstudenten een grap uit te halen door hun ruimte door de ganzen onder te laten poepen. De studenten hebben bewust met voorbedachten rade de ganzen gekocht om ze als grap te gebruiken. De dieren waren hierdoor niet gehuisvest zoals zou moeten. Er was geen deugdelijke behuizing waardoor de dieren zich niet natuurlijk konden gedragen. Er was geen gezonde voeding; er was enkel water en brood. Er was geen stro en geen badgelegenheid. 

"Dit zijn geen grappen"

De dierenorganisaties vinden het ondanks het feit dat de studenten hun excuses hebben aangeboden belangrijk om aangifte te doen. “Aan die excuses hebben de ganzen niets. Helaas worden er nog altijd veel van dit soort zogenaamde grappen met dieren door mensen (o.a. ook studenten van andere verenigingen) uitgehaald die altijd ten koste van het welzijn van de dieren gaan. Wij vinden het belangrijk dat dit soort  ‘grappen’ niet getolereerd worden en bestraft worden. Er is niks grappigs aan om een dier stress en angst te bezorgen” aldus Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp.

Bron: Dierennoodhulp

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.