Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Deel jouw ervaring met bevermaatregelen

  •  
12-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
413 keer bekeken
  •  
bever_aan_het_ontbijt_60326caf0741c_medium

Bever gefotografeerd in de Biesbosch

© Elshout-Natuurfotografie

Met behulp van rasters en buizen die door dammen gelegd worden wordt geprobeerd de schade die bevers veroorzaken te voorkomen. Kenniscentrum Bever roept mensen op om hun ervaringen met dit soort maatregelen te delen. 

Sinds 1988 neemt de beverpopulatie in Nederland toe. De dieren verhogen vaak de biodiversiteit op lokaal niveau door hun bouwwerkzaamheden, maar ze kunnen ook schade veroorzaken. Zo kan er wateroverlast zijn wanneer ze een dam bouwen.

Duurzame maatregelen 

Hoewel we tegenwoordig veel kennis hebben over het leefgedrag van de bever, is nog lang niet altijd duidelijk welke maatregelen tegen overlast van de bever goed werken. Daarom roept Kenniscentrum Bever nu op om via hun website ervaringen te delen. Het doel hiervan is om duurzame oplossingen te vinden om schade van de bever te beperken of te voorkomen.  

Samenwerkingsverband

Het Kenniscentrum Bever is een initiatief van STOWA, Rijkswaterstaat, ProRail, de Unie van Waterschappen, het Interprovinciaal Overleg en de Zoogdiervereniging.

Meer over:

bever
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.