Vroege Vogels
theme-icon
Natuur

De meest gelezen artikelen van 2022

  •  
27-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
937 keer bekeken
  •  
recap 2022 artikelen

In 2022 deed Vroege Vogels online dagelijks verslag van het nieuws uit de wereld van natuur en milieu. We blikken terug op een bewogen jaar met de drie best gelezen artikelen van 2022: stekende libellen, de grote trap en de vraag: kan het kalf ook bij de koe blijven?

1. Libellen steken wél (heel soms dan)

Het is een oud en hardnekkig volksfabeltje: libellen zouden mensen steken. 'Niks van waar', zeggen kenners en liefhebbers dan steevast, 'niets om je zorgen over te maken!' Er blijkt echter toch een kleine kern van waarheid in dit verhaal te zitten.

2. Kan het kalf ook bij de koe blijven?

Volgens de rechter mag Dier&Recht niet beweren dat de zuivelindustrie dierenleed veroorzaakt. Dier&Recht deed dat vanwege onder meer het scheiden van kalf en koe, direct na de geboorte. Er zijn Biologisch Dynamische boeren die kalf en koe wél bij elkaar houden. Veroorzaakt dat minder leed?

3. Grote trap geniet al weken van boerenkool

Sinds een paar weken loopt er een zeldzame vogel in Nederland: de grote trap. De soort is gespot op een akker met boerenkool in Friesland. Zij (het is een vrouwtje) draagt een zender van een fokproject uit de buurt van Brandenburg, in Duitsland.  Dat is af te lezen van de zender die het dier bij zich draagt. Het broedproject helpt met het uitbroeden van de eieren van de vogels met broedmachines. Als de pasgeboren vogels groot genoeg zijn, worden ze weer vrijgelaten.

Thema's:

theme-icon
Natuur
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar