Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Camera's bij slechtvalken op dak Rijksmuseum weer aan

  •  
07-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
685 keer bekeken
  •  
Slechtvalk Rijksmuseum

Slechtvalk op het Rijksmuseum

© Roely Bos

De camera's van Beleef de Lente bij het nest van de slechtvalken op het dak van het Rijksmuseum in Amsterdam gaan vrijdag weer aan. De webcams waren eind maart uitgeschakeld, omdat het slechtvalkenpaar de drie eieren in het nest had opgegeten en er dus niet meer werd gebroed. Maar tot ieders verrassing is het vrouwtje aan een tweede legsel begonnen, meldt Vogelbescherming Nederland vrijdag.

Razend populair

Vorig jaar stond er voor het eerst een webcam bij de slechtvalken op het dak van Rijksmuseum. De beelden bleken razend populair en ook dit jaar keken honderden mensen per dag naar de bewegingen rond de nestkast. Maar de drie eieren in het nest gingen kapot omdat de schaal te zwak was. Vermoedelijk is dat veroorzaakt doordat veel andere vogels loeren op de nestkast van de slechtvalken en daar raken die roofvogels gestrest van, denkt de Vogelbescherming. Slechtvalken eten kapotte eieren zelf op.

Kijk meer

Beleef de Lente zet vrijdag ook beelden online van camera's bij een merelnest. Er zijn verder onder meer beelden van broedende ooievaars, visarenden, zeearenden en uilen.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.