Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Broodje kweekvlees

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
burger_02.jpg
Door een Nederlander. Hoogleraar fysiologie Mark Post van de Universiteit Maastricht werkt al jaren aan kweekvlees. Op Lowlands, in het Llowlab zijn al een paar stukjes te zien.
Het onderzoek naar laboratoriumvlees loopt al een aantal jaar. In een eerdere studie, tussen 2004 en 2009, werden stukjes vlees gekweekt uit spier-stamcellen van muizen. De eerste kweekvleeshamburger ter wereld wordt gemaakt van runderstamcellen. De productie kost naar schatting enkele tonnen.
Nederland is qua onderzoek al jaren koploper op het gebied van kweekvlees. De Nederlandse onderzoeker Willem van Eelen begon er al zo’n 30 jaar geleden mee tijdens zijn medische studie. Intussen heeft hij vijf wereldwijde patenten op zijn naam staan en is het hem na vele jaren gelukt een onderzoek te organiseren met behulp van een consortium van drie universiteiten (Amsterdam, Utrecht, Eindhoven).

Lees hier meer over het kweekvlees op Llowlab.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor