Vroege Vogels

Britten verlenen nieuwe olie- en gasvergunningen voor Noordzee

  •  
31-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
Noordzee

© ladylove40

Het Verenigd Koninkrijk gaat honderden nieuwe olie- en gasvergunningen verlenen aan bedrijven voor de winning van de brandstoffen in de Noordzee. Het plan is onderdeel van de inspanningen van de Britse regering om meer energie-onafhankelijk te worden.

Daarnaast worden er twee nieuwe koolstofafvang- en opslagfaciliteiten opgezet in Noordoost-Schotland en de Engelse Humber-regio, waarin drie belangrijke havens liggen: Hull, Grimsby en Immingham.

Meer onafhankelijkheid 

"Het is nu meer dan ooit van vitaal belang dat we onze energiezekerheid versterken en profiteren van die onafhankelijkheid om meer betaalbare, schone energie te leveren aan Britse huizen en bedrijven", zei de Britse premier Rishi Sunak, die maandag 31 juli een bezoek brengt aan de belangrijke energie-infrastructuurlocatie in Aberdeenshire, Schotland.

De Britse toezichthouder voor de olie- en gasindustrie verwacht dat de eerste nieuwe vergunningen in het najaar zullen worden verleend.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.