Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

BN'ers maken statement: 'Laat varkens lekker zwijnen'

  •  
04-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
712 keer bekeken
  •  
Varken - familie - buiten

© Fotograaf: ChrisMeewis

Onder het motto 'Laat varkens lekker zwijnen' grijpen tachtig bekende Nederlanders samen dierendag aan om een statement te maken tegen de de bio-industrie. Onder anderen Anouk, Paulien Cornelisse, Freek de Jonge, Maarten 't Hart en Pierre Bokma ondertekenden de brief, die in samenwerking met historicus en publicist Rutger Bregman werd geschreven.

Oproep in de kranten

De oproep staat in vier landelijke kranten, is te horen op de radio en te zien op posters in meerdere grote steden. "Supermarkten, slagers, horeca, kies voor meer plantaardig. En verkoop alleen nog vlees en zuivel met tenminste 3 sterren van het Beter Leven Keurmerk. Regering, koop de bio-industrie uit en help boeren om hun bedrijf te hervormen", staat er in de brief. "Dierwaardig Nederland is binnen handbereik. Kop uit het zand en schouders eronder. Wie doet er mee?"

Omgang met dieren moet anders

Het initiatief komt van Varkens in Nood, de stichting die 25 jaar geleden op dierendag ontstond met eenzelfde actie. Frederieke Schouten, dierenarts en directeur Varkens in Nood: "De boeren en vooral de dieren hebben perspectief nodig. We weten al jaren dat onze omgang met dieren anders moet. De huidige landbouwtransitie is hét moment voor verandering."

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.