Vroege Vogels

Blog Doha: I am part of the solution – are you?_03_12_2012

  •    •  
29-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Liset_Part_of_the_Solution_01.jpg
"Ralien en Liset zijn de VN jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling. Zij laten de stem van de Nederlandse jongeren horen bij de duurzaamheidsconferenties en klimaattoppen van de Verenigde Naties. Gedurende het jaar gaan ze op zoek naar de mening van jongeren door gastlessen op scholen, het spreken bij duurzame evenementen en zetten zij samen met de werkgroep Jong & Duurzaam projecten op om jongeren te betrekken bij deze thema's.
Tegenslagen
Wat is er de eerste dagen van de conferentie veel gebeurd! Ongelofelijk. In een korte tijd zijn we meteen in de echte VN wereld ondergedompeld met alle tegenslagen die daarbij horen. Dat krijg je er blijkbaar van als je echt verandering te weeg wilt brengen in deze setting. Omdat we ons oprecht zorgen maken over de toekomst van het klimaat en de kwetsbare gemeenschappen die hierdoor geraakt gaan worden.
Voorstel
Vol energie en enthousiasme begonnen wij aan de eerste dagen van de jongerenconferentie afgelopen vrijdag. Ervan overtuigd dat we met een sterke gezamenlijke strategie een stuk verder zouden komen dan met losse initiatieven, maakten we aan de vooravond van de jongerenconferentie een voorstel. Geïnspireerd door alle statements uit Nederland, met de opdracht om positief nieuws te brengen en de kracht van samenhorigheid, hielden we samen een grote brainstorm. Met een gevoel dat wij als jongeren al lang bezig zijn met de oplossingen die de VN op een veel te traag tempo op papier zet. Met de kracht in de jonge generatie en het feit dat de VN niet zonder ons kan om de enorme problemen aan te pakken. Daarom zeggen wij: I am part of the solution. Are you?
Het idee
De eerste dag van de jongerenconferentie klommen Ralien en ik meteen het podium op. We stelden het idee voor, met de spreekwolken uit Nederland. Binnen no time stonden de jongeren in de rij om met de spreekwolken op de foto te mogen en verschenen deze foto’s al via de social media. Een dag later werd de strategie uitgedacht, en vanaf maandag had de meerderheid van de aanwezige jongeren hun profielfoto op Facebook veranderd in een foto met de spreekwolk erop. Er kwamen meteen al positieve reacties van de hele wereld. Van een foto vanuit het platteland van Sudan tot het nationale nieuws in Taiwan.
Teamgevoel
Er is zo’n ontzettend sterke beweging gaande over de hele wereld. Al deze positieve energie moet samen gevoegd worden in een teamgevoel om samen de gevestigde orde te kunnen veranderen. Dat is waar we de komende dagen voor gaan strijden. We are part of the solution. Are you?
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.