Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de lente #8_28_04_2016

  •  
28-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een brutale eekhoorn komt kijken bij de koolmees, het kerkuilenmannetje brengt zijn eerste prooi en de kuikens bij de slechtvalk komen uit het ei. 
Koolmees
De koolmees in Brabant broedt in alle rust voor de camera’s van Beleef de lente. Af en toe verlaat ze haar nest om de vleugels te strekken. Gelukkig is ze op tijd terug in de kast. Een brutale nieuwsgierige eekhoorn komt akelig dichtbij. 
Kerkuil
Man kerkuilen brengt de eerste muis in de kast, hiermee zegt hij dat hij voor zijn vrouw en echt niemand anders kiest. Maar zal ze de prooi van dit onwennige mannetje aannemen? 
Slechtvalk
Bij de slechtvalken was het zo ver: op 26 april kruipt een prachtig kuikentje uit het ei. Moeder slaat snel haar vleugel om het kleine valkje heen. Als man langskomt om haar af te lossen, weigert ze op te staan. En een dag later tikt het tweede valkje zijn ei kapot. En nog iets later komt het derde ei uit. Eindelijk mag vader zijn drie witte pluizige kuikens onder zijn gevederde borst en stevige vleugels warm houden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd dan deze pagina in de gaten!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.