Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Afval in Grensmaas wordt snel opgeruimd

  •  
22-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Bob_Luijks_afval_Grensmaas

© foto: Henny Radstaak

De droogte van de afgelopen tijd heeft ook tot een afvalprobleem geleid. Door de lage waterstand in de Maas valt de nevengeul tussen Itteren en Borgharen droog. Dit stuk Grensmaas is bedoeld om de rivier meer ruimte te geven en heeft zich inmiddels tot een mooi natuurgebied ontwikkeld. 
Maar daar bracht de droogte verandering in, de drooggevallen delen van de rivier bleken een grote vuilnisbelt. Natuurfotograaf Bob Luijks maakte er een fotoserie van, de foto’s zijn hier te zien.  Of beluister de reportage vanaf deze plek.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat regio Zuid- Nederland zei in eerste instantie “zich niet te herkennen in het beeld van een vuilnisbelt” en vroeg zich af wie er eigenlijk verantwoordelijk is voor het opruimen van het afval. Tevens meldde Rijkswaterstaat “geen geld te hebben voor het opruimen van een winkelwagen of een restant van een boot”.
Er ontstond een heen en weer geschuif van verantwoordelijkheid, van Staatsbosbeheer naar Rijkswaterstaat, maar uiteindelijk zal Rijkswaterstaat zorg dragen voor het opruimen, aldus Eric van Beerendonk, woordvoerder Rijkswaterstaat regio Zuid-Nederland. Beluister hieronder zijn reactie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.