Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Actie tegen olieboring Amazonerif

  •  
06-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Amazonerif

© Amazonerif - bron Greenpeace

Greenpeace komt in actie tegen olieboringen bij het pas ontdekte Amazonerif. Dankzij een dikke laag modder kon het rif eeuwenlang groeien en bloeien bij de monding van de Amazone-rivier. BP en Total willen over enkele maanden beginnen met boringen in de buurt van het rif.

Onontdekt rif

Op de plek waar de Amazone-rivier uitmondt in de Atlantische Oceaan ligt een 9500 km2 rifsysteem van koralen, sponzen en rhodolieten. Het rifsysteem is uniek omdat het leeft met maar weinig zonlicht en dus op een speciale manier gebruik moet maken van het beschikbare licht. Het gebied is groter dan de steden São Paulo of Londen. Greenpeace Brazilië heeft onlangs de eerste beelden gemaakt van het gebied.

Kwetsbaar gebied

Langs het Amazonerif ligt het grootste aaneengesloten mangrovebos ter wereld. In de omgeving leven veel bedreigde diersoorten zoals de Amerikaanse zeekoe, de gele schildpad, dolfijnen en de rivierotter. Het  rif is ook belangrijk voor het economisch welzijn van de plaatselijke visserijgemeenschappen. Boren in dit gebied betekent een constant risico op een olieramp.

Actie

Greenpeace komt in actie om te voorkomen dat dit kwetsbare ecosysteem bedreigd kan worden door de olieboringen. Je kunt hier tekenen om de actie te steunen.
Bron: Greenpeace

Meer over:

amazone, greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.