Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zebra in de stad, School in Bos en overige onderwerpen

  •  
04-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
252 keer bekeken
  •  
IMG_7291

Alexandra Bellon (zebra) en Karla Isidorou, theatermakers

© Vroege Vogels

Luister de overige reportages en interviews uit de uitzending van 4 september 2022 terug op de volgende startpunten:
1:05:30 - Zaadverspreiding onderwater intro
1:07:40 -Zaadverspreiding onderwater vervolg
1:20:15 -Jungle in the City
2:21:10 -School in Bos
2:30:55 -Verleidingstechnieken uit de podcast Vroege Vogels en andere dieren

Jungle in the City

Afgelopen weken doken er wel twee heel bijzondere dieren op in de binnenstad van Leiden: een haai en een zebra. Naar aanleiding van een nieuwe theatervoorstelling in het plaatstelijke podium ‘Ins Blau’ zetten twee theatermakers zo de stadsbewoners aan het denken. Hoe zou het zijn wanneer er wilde dieren de stad in zouden trekken, omdat er daarbuiten geen plek meer is voor hen?

Het theaterstuk waar deze acties een voorbereiding op waren is eind september te zien in het Theater Ins Blau in Leiden.

School in Bos

Al bijna 50 jaar zorgt de gemeente Den Haag ervoor dat basisschoolleerlingen een week lang de natuur ingaan. Kinderen uit groep 8 laten voor vijf dagen de stad achter zich en gaan naar buitencentrum School in Bos in het Drentse Wilhelminaoord. Daar gaan ze spoorzoeken, op zoek naar waterdieren, bomen onderzoeken, een dagje wonen in een prehistorisch dorp. Intussen leren ze van alles over de natuur. Zoals ze bij School in Bos zeggen: “in de stad zijn meer huizen dan bomen. De bedoeling van de werkweek is om dat eens om te draaien. Meer bomen dan huizen.”Bijna iedereen die in Den Haag op de basisschool heeft gezeten, is wel eens bij School in Bos geweest.

School in Bos

Voorbereiding op het spoorzoeken bij School in Bos

© Henny Radstaak

Meer over:

theater, stadsnatuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.