Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aangespoelde bergeenden op strand Walcheren hadden geen vogelgriep

  •  
12-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
768 keer bekeken
  •  
Bergeend

© Fotograaf - Rvdaalen

De doodsoorzaak van de dood aangespoelde bergeenden op een aantal stranden op Walcheren (Zeeland) is nog niet bekend. Wel is zeker dat de onderzochte dode eenden geen vogelgriep hadden. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vastgesteld, aldus de gemeente Vlissingen woensdag.
Sinds maandag zijn in totaal zo'n 200 dode bergeenden aangetroffen op diverse stranden op Walcheren. Een aantal eenden is opgestuurd naar de NVWA voor onderzoek. De komende dagen wordt verder onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak. Het is nog niet bekend wanneer de uitslag hiervan bekend is, laat de gemeente Vlissingen weten.

De gemeente adviseert mensen geen dode bergeenden aan te raken of op te pakken en hun hond aan de lijn te houden. Als mensen een dode eend vinden, kunnen ze dat melden bij de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV).

Bron: ANP

Meer over:

bergeenden, zeeland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.