8.30 - 9.00 uur
9.00 - 10.00 uur
Natte natuur voor droge voeten
Deze week presenteerden zes natuur- en milieuclubs het rapport 'Klimaatbuffers' aan de lijsttrekkers van de zeven grootste politieke partijen. Wonder boven wonder bleken alle zeven, ineens, van links tot rechts, enorm groene partijen ...
Lees meer in het nieuwsbericht >>
Alles is geologie!
Ons land mag dan relatief piepjong zijn en we hebben dus ook geen miljoenen jaren oude bergen. Maar zolang je maar de goede bril op zet is ook in Nederland overal geologie te beleven. Of het nu in de duinen is, op de stuwwallen, of op de natuurstenen drempels van een oud gebouw. Geoloog Wim de Gans schreef het Geologieboek Nederland en rond 'ons' Capitool onderbouwt hij zijn stelling: Geologie is overal!
Geologieboek Nederland + routegidsje met 30 uittips
Uitgave ANWB & TNO
Auteur: Dr. Wim de Gans
harde kaft, 160 pagina's, veel kleuren illustraties
ISBN 9018024163
prijs: 17,95 euro
Nieuw klimaatprobleem dient zich aan
Aan de vooravond van de nieuwste VN-klimaatconferentie in Nairobi, presenteert Wetlands International nieuwe schokkende klimaatcijfers. Door de grootschalige verwoesting van tropisch regenwoud en veengebieden blijkt Indonesië verantwoordelijk voor zeker 10 procent van de wereldwijde uitstoot van CO2.
Duurzaam Nederland
Milieu, klimaat en duurzaamheid zijn plotsklaps populair tijdens de verkiezingscampagne. Klaas van Egmond, directeur van het Natuur en Milieu Planbureau, vertelt hoe Nederland er op die terreinen voorstaat . En voor welke keuzes staat een volgend kabinet? Het NMP rekende ook de verkiezingsprogramma's door.
Vernieuwend bouwen
Grote infrastructurele projecten gaan vaak een eigen leven leiden, waarbij van inspraak weinig over blijft. Dat moet anders, vindt Helene van de Vloed van
Antropia
. Zet private en publieke partijen bij elkaar en denk grensverleggend. Dat levert prachtige ideeën op en is vaak nog goedkoper ook.
Laatste Boerenzwaluw-klankbeeld
Vijfde en laatste aflevering van de trektocht van een boerenzwaluw van Namibië naar Singraven in Twente. 'Onze' vogel moet nog zo'n vijfhonderd kilometer vliegen van de Franse Kanaalkust tot zijn einddoel.
Lees alles over het boerenzwaluwproject>>