Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

2000 mensen doen nu mee aan massaclaim tegen Tata Steel

  •  
25-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
tatasteel_sasjavanmeel

Tata Steel

© Vroege Vogels

"We zitten straks met Tata Steel om tafel, maar we zijn niet naïef te denken dat we dit buiten de rechter om voor elkaar gaan krijgen", zegt John Beer, letselschadeadvocaat en bestuurslid van bewonersgroep Frissewind.nu.

Kansen van een massaclaim 

De kansen dat de massaclaim gaat leiden tot een resultaat, zijn na het nieuwste RIVM-rapport van vrijdag gestegen. In dat rapport trok het RIVM de harde conclusie dat er een rechtstreeks verband is tussen de stoffen die Tata Steel in de omgeving brengt en de verhoogde kans op kanker en andere nare ziektes en vormen van overlast die in de regio rond het bedrijf inderdaad vaker voorkomen.

In het dichtstbijgelegen dorp Wijk aan Zee kost het bewoners gemiddeld zelfs 2,5 maand van hun leven. Vier procent van de huidige kankergevallen komt door Tata Steel. "Dat getal geldt alleen voor nu", zegt Beer. "Maar hoe hoog waren die percentages in het verleden?"

Petitie Greenpeace

Greenpeace heeft maandagavond een petitie aangeboden met 38.825 handtekeningen waarin wordt opgeroepen tot sluiting van ziekmakende delen van staalfabriek Tata Steel. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) nam de petitie in ontvangst tijdens een informatieavond in het Telstar-stadion in Velsen.

Bron: ANP

Meer over:

tata steel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.