Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Yellowjackets S02E01-06: stilte voor de storm

  •  
20-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
226 keer bekeken
  •  
yellowjackets_zYXO42

Ook het tweede seizoen van Yellowjackets weet te fascineren, maar kabbelt wel een beetje voort.

Foto credits: SkyShowtime

Het is een dilemma waar veel series met een ijzersterk begin mee geconfronteerd worden: hoe ga je dit succes evenaren? Het eerste seizoen, over een meidenvoetbalclub die in 1996 neerstort in de Noord-Amerikaanse wildernis, was nagenoeg perfect, met een sublieme cast (zowel de oude als de nieuwe garde), een geweldige soundtrack met jaren-negentig-hits en een sappig mysterie. Want hoe hebben de meiden – en een handvol jongens – die achttien maanden in de bossen weten te overleven?

Bedenkers Ashley Lyle en Bart Nickerson (Narcos: Mexico) hielden de kaarten angstvallig tegen de borst, maar twee dingen waren aan het einde van het eerste seizoen wel duidelijk: 1) de identiteit van de persoon die nu, 25 jaar later, een aantal van de overlevenden, waaronder Shauna (Melanie Lynskey), Natalie (Juliette Lewis), Taissa (Tawny Cypress) en Misty (Christina Ricci), probeert af te persen en 2) het lot van tiener Jackie (Ella Purnell, Sweetbitter), de populaire teamcaptain.

Yellowjackets_S2_6036_R

Het tweede seizoen gaat direct verder waar de eerste is opgehouden. Net als in het eerste seizoen wordt heen en weer gesprongen tussen heden en verleden. De jonge Shauna (Sophie Nélisse, The Book Thief), inmiddels vergevorderd zwanger, is duidelijk getraumatiseerd door wat haar beste vriendin Jackie – al dan niet door haar schuld – is overkomen. Ondertussen heeft de rest van de groep steeds meer moeite om in hartje winter eten te vinden, ondanks de bezweringen die Lottie (Courtney Eton, Mad Max: Fury Road), hun de facto spirituele leider, hen iedere keer meegeeft.

Yellowjackets_202_0729_R

In het heden proberen Shauna en echtgenoot Jeff (Warren Kole, Shades of Blue) wanhopig om Shauna’s heimelijke affaire – en het dodelijke staartje – zowel voor de politie als voor hun opstandige dochter (Sarah Desjardins, Riverdale) geheim te houden en heeft kersverse senator Taissa steeds vaker last van slaapwandelen, iets waar ze voor het eerst als tiener (dan gespeeld door Jasmin Savoy Brown, Scream VI) in de bossen last van kreeg. Tot slot ontmoet Natalie onder haar ontvoerders een oude bekende, en krijgt Misty in haar zoektocht naar de vermiste Natalie hulp uit onverwachte hoek.

Yellowjackets_S2_0894_R

Ook het tweede seizoen van Yellowjackets weet te fascineren, al mist het wel een beetje de dreiging en urgentie van het eerste seizoen. De eerste zes afleveringen (van de negen) voelen toch meer als een intermezzo, terwijl achter de schermen de belangrijke spelers in positie worden gebracht voor de volgende acte (er staat een derde seizoen in de planning). Maar met een uitmuntende cast, dit seizoen aangevuld met Simone Kessel (Obi-Wan Kenobi), Lauren Ambrose (Servant, Six Feet Under) en Elijah Wood (!), hebben we weinig te klagen.

Yellowjackets S02, vanaf zaterdag 22 mei 2023 wekelijks bij SkyShowtime

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief