Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Wrong Side of the Tracks S02E01: meer melodrama dan beklijvende wraakthriller

  •  
01-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
672 keer bekeken
  •  
Wrong Side of the Tracks
Tweede seizoen van reeks over drugshandel in een Madrileense wijk lijkt een herhaling van zetten.
De drugshandel in de Madrileense wijk Entrevías is ondanks de inspanningen van rouwdouwer Tirso Abantos (José Coronado) alleen maar verergerd. Sterker nog: er dreigt een geweldsuitbarsting tussen twee rivaliserende bendes. Nelson (Felipe Londoño) wordt door de ‘Latino’s’ op straat aangevallen waarop gangleider Nata (María de Nati), op wie Nelson een oogje heeft, besluit haar mannen op de boosdoeners af te sturen. Ondertussen voelt Irene (Nona Sobo), Tirso’s kleindochter, zich niet goed en is te zien hoe ze in haar appartement ineens neervalt. Meteen denk je: ze is vast zwanger van Nelson. Die gedachte wordt aan het einde van de aflevering bevestigd: terwijl Nelson vrijt met Nata spreekt Irene zijn voicemail in.
Het is een melodramatisch moment dat tekenend is voor de ontwikkelingen in Wrong Side of the Tracks : een serie die soms meer telenovela (opzichtig Spaanstalig melodrama) is dan wraakthriller. En het feit dat de corrupte agent Ezequiel (Luis Zahera) weer terug is, als de luis in de pels van Tirso en rechercheur Amanda (Itziar Atienza), is ook niet per se goed nieuws. Ja, de televisiereeks schreeuwt om antagonisten met diepgang (en bij drugsdealers ontbreekt het daar steevast aan), maar Zahera’s personage is meestal gewoon irritant. Bovendien is zijn rentree het bewijs dat showrunners Aitor Gabilondo en David Bermejo niet de intentie hebben iets wezenlijk nieuws te doen in het tweede seizoen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Dezelfde dingen staan opnieuw op het spel. Zo besluit de bareigenaar van het etablissement waar Tirso graag komt de boel te sluiten. Omdat hij niet meer midden in een oorlogssituatie wil zitten. Tirso ziet dat met lede ogen aan: hij weet maar al te goed dat er niet een nieuwe zaak voor in de plaats komt; vertrouwen in de wijk komt te paard en gaat te voet. Dat wisten we vorig seizoen echter al.
Wrong Side of the Tracks (Entrevías) S02, vanaf 1 maart 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief