Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

World on Fire: oorlogsdrama te zien bij de NPO

  •  
05-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
World on Fire
De ambitieuze dramaserie van de BBC heeft rollen voor Sean Bean, Helen Hunt en Lesley Manville.
Het oorlogsdrama World on Fire is later deze maand te zien bij de NPO, zowel online als op televisie. De BBC-serie volgt verschillende mensen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Vertaler Harry (Jonah Hauer-King uit Little Women) werkt in Polen op de Britse ambassade, terwijl in zijn grote liefde Lois (Julia Brown uit The Last Kingdom ) terug in Manchester op zijn brieven wacht. Ondertussen probeert een Amerikaanse journaliste (Helen Hunt uit As Good as It Gets) vanuit Berlijn de ernst van de situatie te schetsen. Verder zijn ook Sean Bean ( Game of Thrones ) en Lesley Manville (de nieuwe Margaret in het vijfde seizoen van The Crown ). De serie werd bedacht door Peter Bowker, bekend van zijn remake The A-Word, dat onlangs tevens een Nederlandse versie kreeg.
World on Fire is vanaf 25 oktober wekelijks te zien op NPO 2 en bij NPO Start. Het volledige eerste seizoen verschijnt op die dag tevens in zijn geheel op NPO Plus.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief