Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Who’s the Boss? S01E01-02: jaren 80-sitcom met Alyssa Milano en Tony Danza

  •  
28-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
250 keer bekeken
  •  
Who's the Boss?
De klassieke sitcom doorbrak enigszins traditionele genderrollen.
Who’s the Boss? is een van de iconische sitcom-series uit de jaren 80. De serie werd gecreëerd door Martin Cohan en Blake Hunter en was tussen 1984 en 1992 acht seizoenen (196 afleveringen) lang te zien op televisie. In Nederland werd de serie uitgezonder onder de titel De baas in huis. De serie werd genomineerd voor tien Emmy-awards en vijf Golden Globes. Voor actrice Alyssa Milano was de serie een springplank voor haar acteercarrière. Maar, zij heeft ook gezegd dat de langdurige rol ‘ creatief frustrerend ’ voor haar was en dat zij daarom haar lange haren afknipte in het laatste seizoen. Ook wilde ze naar de universiteit, maar dit werd vanwege contractuele restricties tegengehouden.
Who's the Boss? was, voor die tijd, redelijk progressief. Het liet een moderne familie zien en het speelde met traditionele genderrollen en stereotypen. Hoewel dit meestal gebeurde voor een komische noot, liet het wel zien dat vrouwen een succesvolle carrière kunnen hebben en moeder kunnen zijn. Maar, ook dat stoere (Italiaans-Amerikaanse) mannen prima alles in het huishouden kunnen doen. 
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Het verhaal volgt Tony Micelli (Tony Danza, The Good Cop ), een oud-professioneel honkbalspeler die met zijn jonge dochter Samantha (Alyssa Milano; Charmed , Brazen ) van New York verhuisde naar Connecticut. Daar wordt hij de inwonende huishouder van de succesvolle zakenvrouw Angela Bower (Judith Light). Ze is gescheiden en heeft een jong zoontje Jonathan (Danny Pintauro). Haar moeder Mona Robinson (Katherine Helmond) is ook vaak in huis en nam Tony aan.
De titel refereert ook aan de dynamiek in de serie: wie is de baas in huis? Angela, Tony, Mona of de kinderen? Of waren ze eigenlijk allemaal een beetje de baas? De serie krijgt, net als One Day At a Time en Full(er) House , binnenkort een doorstart waarin Tony Danza en Alyssa Milano weer te zien zullen zijn.
Who's The Boss? S01-08, vanaf 28 februari 2022 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief