Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Wellmania S01E01-02: kwaadaardigere zusje van Bridget Jones

  •  
28-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
Wellmania
Australische komediereeks over foodblogger die op dieet moet is een vermoeiende aaneenschakeling van ordinaire grappen.
Actrice Renée Zellweger ( The Thing About Pam ) had vast niet kunnen vermoeden dat haar bekendste personage, Bridget Jones, zoveel mensen zou inspireren. De hoofdpersoon uit Wellmania , de 39-jarige foodblogger en feestbeest Liv Healy (een rol van de Australische komiek Celeste Barber), doet onmiskenbaar aan Jones denken; ze is de eeuwige vrijgezel en ze let niet zo op haar dieet – dat blijkt overigens uit haar eigen bespiegelingen. Behalve dan dat Healy, en misschien is dat een Australisch dingetje, een stuk ordinairder uit de hoek komt. Als ze voor het eerst jogt, dan spreekt ze over ‘geneukt worden door een truck’. Ze is niet van de tact, zoveel is duidelijk.
De reden waarom Healy prompt aan lichaamsbeweging begint te doen is omdat ze weer een goed gezondheidsadvies van een arts moet krijgen voordat ze naar de Verenigde Staten mag vliegen waar een baan als judge in een kookprogramma op haar wacht (en er is ook een probleem met haar visum; haar green card). Lang verhaal kort: aan het begin van het seizoen vliegt de keukenexpert voor de 40 e verjaardag van haar beste vriendin naar Australië, maar als ze weer terug wil dan krijgt een douanebeambte twijfels: Healy gedraagt zich bot en zweet wel erg opzichtig. Een arts constateert dat de 39-jarige niet fit is en niet de gezondheid heeft die bij haar leeftijd moet passen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Wellmania
De rest laat zich wel raden: een verhaallijn à la Rocky. Healy moet sporten, diëten, tot inkeer komen. Ze moet haar hedonistische reflexen laten varen. En misschien iets minder vaak de vulgaire flapuit spelen. Ook heeft ze door haar ‘gevangenschap’ tijd om de band met haar broer weer te herstellen, evenals die met de andere trits aan mensen die ze voordat ze naar Amerika verkaste van zich heeft vervreemd. Healy is niet per se een fijn persoon. Ze is misschien wel het kwaadaardigere zusje van Bridget Jones, in een serie die verder weinig te melden heeft dan dat je soms beter je mond kan houden.
Wellmania S01, vanaf 29 maart 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief