Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Welcome to Eden S01E01: fletse eilandthriller

  •  
06-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
535 keer bekeken
  •  
Welcome to Eden
Een tiener belandt op een mysterieus feestje op een tropisch eiland in weinig verheffende Spaanse serie.
Tiener Judit (Ana Mena) krijgt op een dag via sociale media een uitnodiging voor een exclusief feest op een tropisch eiland. Ze is samen met 99 andere jongeren uitgenodigd door een bedrijf dat een nieuw energiedrankje in de markt wil zetten: Blue Eden. Zodoende belandt Judit met haar vriendin Zoa (Amaia Aberasturi) in een loods vol leeftijdsgenoten wanneer ze de uitnodiging accepteert. Maar het feit dat gemaskerde mannen de feestgangers onthalen – die hierna per bus en catamaran naar de plek van bestemming worden gedirigeerd – is een veeg teken. Ook verschijnt er af en toe een vrouw in beeld die van een afstandje – in een controlekamer vol schermen – toekijkt en analyseert.
Dat feestje loopt natuurlijk uit de hand. En in de openingsscène zien we hoe Judit de volgende ochtend zielsalleen over het strand struint. Meteen rijst de vraag: is dit (weer) zo’n overlevingsdrama? À la The Wilds (waarvan deze week toevallig ook het tweede seizoen is verschenen)? Hoe dan ook doet Welcome to Eden voortdurend denken aan andere, betere televisie. Ook dat is een veeg teken. Hoewel het er tegen het einde van de pilotaflevering op lijkt dat Judit en enkele lotgenoten, die ze aan de kustlijn aantreft, door een sekte zijn gelokt naar het eiland. Een groep die zich ‘Eden’ noemt.
Welcome to Eden
Dat is vast niet alleen een verwijzing naar de paradijselijke idylle uit de Hof van Eden, maar misschien ook wel een omschrijving van hoe deze mannen en vrouwen, die in blauwe pakken door het leven gaan, met elkaar omgaan: alsof ze in het paradijs wonen? Niettemin nodigt ook deze wending niet direct uit om verder te kijken. Mede dankzij de overload aan dit soort series weet Welcome to Eden zich (nog) niet te onderscheiden.
Welcome to Eden S01, vanaf 6 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief